Eilandenweekeind 2009 - Giethoorn

Na het gezellige weilandenweekeind in Diever grijpen we in 2009 terug naar hoe het begon, het eilandenweekeind. Dit jaar gaan we naar Giethoorn op onze eigen privé-eiland in het “Bovenwiede” (of “Bovenwijde”). Waan jezelf voor even als Robison Crusoe samen met vele Vrijdagen. Oud gedienden van de Go-club zullen zich deze plaats nog herinneringen van het jaar 1992. Op deze pagina zijn een paar foto's te zien van de activiteiten uit die tijd.

In een notendop:

Waar
Het Kraggehuis bij Giethoorn.
Wanneer
Het Weekend 26, 27 en 28 juni 2009. Vrijdagmiddag (15:00) tot en met zondagmiddag (17:00)
Kosten
€ 50,- inclusief ontbijt op zaterdag en zondag, en avondeten op zaterdagavond.
Opgeven
Hier via de website of bij Pieter Hamstra: eilandenweekeind@goclubgroningen.nl

Het Eilandenweekeind

Het eilandenweekeind is een langlopende traditie van de Go club Groningen, waarbij we met een flinke groep go spelers een weekeindje gaan uitwaaien. Meestal op een van de wadden eilanden (vandaar de naam), maar soms ook op het vaste land (zoals vorig jaar in Diever, toen dan ook weilandenweekeind genoemd).

Het eilandenweekeind is er niet zozeer om go te spelen (hoewel dat natuurlijk ook gebeurt), maar vooral voor de gezelligheid. Er worden op zo'n weekeind veel spelletjes gespeeld, bier gedronken en in de zon gezeten. Niets moet, alles mag. Mensen van buiten de club, of aanhang die geen go speelt, zijn ook van harte welkom. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Dus heb je zin om langs te komen, schuw niet om je in te schrijven of contact op te nemen!

Het “Kraggehuis”

De website van de groepsaccomodatie is www.kraggehuis.nl

Het “Kraggehuis” is een moderne groepsaccommodatie. Het staat op een schitterende locatie: een eilandje in een meer aan de oostzijde van Giethoorn: het “Bovenwiede” (of “Bovenwijde”) vlakbij het natuurgebied “De Wieden”.
Het “Kraggehuis” biedt plaats aan 56 personen. Onderverdeelt in 2 slaapzalen, 1 groter dan de andere + 2/3 kleinere kamertjes.

Er zijn aanlegsteigers voor 7 zeilpunters. Bij de huur van de groepsaccommodatie zijn 5-7 zeilpunters inbegrepen zodat je ook kunt zeilen als je even genoeg hebt van Go of de andere spelletjes. Het meer heeft over het algemeen een diepte van slechts 80cm.

Om je een idee te geven waar het eiland zich bevindt: kun je de optie “route” aanklikken op de website van het Kraggehuis.

Of via google maps:


Grotere kaart weergeven