Weilandenweekend 2018

Het jaarlijkse weekend weg van de Go Club Groningen gaat dit jaar naar een weiland bij Noordlaren, en wel in het weekend van 22 t/m 24 juni.

Al sinds 1990 organiseert de Go Club Groningen een gezellig weekendje uit. Oorspronkelijk deden we dit min of meer spontaan door onze tentjes op te zetten op een camping op Schiermonnikoog of Ameland, vandaar de naam Eilandenweekend. Later werd dit met iets meer luxe gedaan door een groepsaccommodatie af te huren. Het Eilandenweekend noemen we ook wel Weilandenweekend als er geen eiland in de buurt is.


Afbeelding 1: Siu en Heike tijdens het Weilandenweekend bij Appelscha. Juni 2012.

In de loop van de jaren nodigden wij ook de omringende clubs uit Leeuwarden en Zwolle uit. Het was een mooie manier om onze oud-leden en bekenden weer eens te zien.

Sinds 2009 nodigen wij actief andere go-clubleden uit voor ons Eilandenweekend. Alle go-spelers zijn hierbij van harte uitgenodigd om mee te doen aan het Eilandenweekend. Het Eilandenweekend staat tegenwoordig op de kalender van de gobond om overlap met toernooien te voorkomen.

Het Eilandenweekend is geen toernooi maar er kan natuurlijk volop go of een ander spel worden gespeeld. Verder ben je vrij om je eigen tijd in te delen met bijvoorbeeld iets actievere bezigheden als punteren, zeilen of te zwemmen in het meer. Een ongedwongen sfeer en gezelligheid staan voorop.

In 2018 is het traditionele Eilandenweekend weer een keer een Weilandenweekend. In plaats van tussen het water vindt het weekend dit jaar plaats in het bos.


Weilandenweekend 2018

In een notendop:

Het Weilandenweekend wordt dit jaar gehouden op een nieuwe locatie voor ons, het Natuurvriendenhuis in Noordlaren. Natuurvriendenhuis De Hondsrug is prachtig gelegen aan de rand van het Noordlaarderbos, in het Nationaal Landschap Drentsche Aa. Hier kun je mooi wandelen en er zullen uiteraard veel spelletjes gespeeld worden.

Waar
Natuurvriendenhuis De Hondsrug
Duinweg 6
9479 TM Noordlaren

Op de locatie hebben we veel kleine slaapzalen.

Wanneer
Het Weilandenweekend vindt plaats van vrijdag 22 t/m zondag 24 juni 2018.

Kosten
De kosten voor het Weilandenweekend zullen €65-€80 pp bedragen. Informatie hierover volgt.

Opgeven
Via de de website van Go Club Groningen: Inschrijven Weilandenweekend.
Organisatoren: Pieter, Frenk, Reijer en Ryanke.
Contact: ew2018@goclubgroningen.nl


Afbeelding 2: Punterend naar "Het Kraggehuis". Juni 2009.

Prijs, eten en aanmeldingen.

De prijs zal €65 - €80 bedragen voor vrijdagmiddag t/m zondagmiddag. Wil je korter komen dan zal dit naar rato worden berekend. De prijs is inclusief warm eten op vrijdagavond en zaterdagavond, en brood, melk, thee, koffie en versnaperingen. Bier, wijn en fris zal apart worden afgerekend, hiervoor leggen we een turflijst aan.

Het opgeven voor het weekend gaat via de Groninger go-website: Inschrijven Weilandenweekend. Voor de duidelijkheid: een inschrijving op de website houdt niet in dat je je financieel vastlegt voor het weekend. Het geeft ons wel inzicht hoeveel mensen er kunnen komen op het weekend.

Om redelijk ruimte te houden op de locatie houden we een comfortnorm aan van maximaal 35 personen. Zo zullen we het niet te vol hebben in de huiskamer, of buiten op het terras. Op de locatie zijn allemaal kleine slaapzalen van 2-6 personen.


Afbeelding 5: Naast het bier zijn te zien: v.l.n.r, Annemarie Wa., Rinus Sp., Hans de Jo., Jan Zw., ?, Willem Ma. en Dirk Wa.“Het Kraggehus”, juli 1992.

Op hoe het met het vervoer naar het weiland is geregeld, komen we later terug.

LOGOS 15 - Mei 1992Namens de Eilandencommissie,

Pieter, Reijer, Frenk en Ryanke

Weilandenweekend

User login