Weilandenweekeind 2010: Uitgebreide Informatie

Het eilandenweekend van 2009 was mede door het goede weer en sfeer een succes te noemen. De omgeving: een eilandje in een ondiep meer, de vrije activiteiten: zeilen, punteren, zwemmen, het vrij (go) spelen en het ongedwongen samen zijn, sprak veel mensen aan. Om deze reden hebben wij onze pijlen voor 2010 weer gericht op een groepsaccommodatie bij Giethoorn. Even leek het er op dat wij naast de boot zouden vallen, maar gelukkig zegde een andere groep af, zodat wij het gaatje van 4, 5 en 6 juni zullen gaan opvullen.

Go Spelen op het Terras van het Kraggehuis
Afbeelding 1:Kraggehuis, juni 2009. Op het (w)eilandenweekend is het vrij go spelen.

De accommodatie zal dit jaar niet het eilandje zijn met het “Kraggehuis” maar het 250 meter verder op gelegen “Samen een”. Deze locatie ligt aan een weiland, zodat we nu spreken van een weilandenweekend. Zowel het “Kraggehuis” als “Samen Eén” zijn alleen per boot bereikbaar en zijn bezit van een doopgezinde gemeenschap.

Een voordeel van de nieuwe locatie is dat er meer aparte slaapkamers zijn: 1x2 personen, 7x4 personen en een van 20 personen. Daarnaast is er een motorbootje bij de huur inbegrepen zodat het halen van boodschappen een fluitje van een cent wordt. Ook is er meer ruimte om het huis. Achter het huis is een volleybalveld met net.

De websites van de groepsaccommodatie is: http://www.sameneen.nl/

Kraggehuis
Afbeelding 2: "Het Kraggehuis" in juni 2009 met linksachter "Samen een" .

Samen Eén
Afbeelding 3: “Samen Eén”, de accommodatie voor juni 2010.

Info

Aan de rand van het fraaie natuurgebied De Wieden ligt het kamphuis “Samen Eén”. Deze compleet ingerichte groepsaccommodatie is gelegen aan het meer Boven Wiede nabij Giethoorn. Met een diepte van 80 centimeter is het “Boven Wiede” een ideaal zwemmeer. Het volledig gerenoveerde kamphuis is alleen over water bereikbaar. Gasten hebben tevens de beschikking over 7 (zeil)punters en een motorboot. Er bevindt zich een barbecueplaats en een volleybalveld achter het huis.

In deze prachtige omgeving vindt u water, rust en ruimte. Geniet van samen zijn in “Samen Eén!”

Bovenwiede
Afbeelding 4: De "BovenWiede" slechts 80cm diep.

Prijs, eten en aanmeldingen.

De prijs zal € 55 bedragen voor het volledige weekend. Wil je korter komen dan zal dit naar rato worden berekend. De prijs is inclusief warm eten op vrijdagavond en zaterdagavond, brood, melk, thee, koffie en versnaperingen. Bier wijn en fris zal apart worden afgerekend, hiervoor leggen we een turflijst aan.

Het opgeven voor het weekend gaat via de Groninger go-website: Nu aanmelden
Voor de duidelijkheid: een inschrijving op de website houdt niet in dat je je financieel vast legt voor het weekend. Het geeft ons wel inzicht hoeveel mensen er kunnen komen op het weekend.

Om redelijk ruimte te houden op de locatie houden we een comfortnorm aan van maximaal 40 personen. Zo zullen we het niet te vol hebben in de huiskamer, op de 20 persoonslaapkamer of buiten op het terras.

Organisatoren Pieter Hamstra, Emile Wester, Mirjam Visscher.

Contact: w@goclubgroningen.nl

Locatie

Het kleine eilandje links is “het Kraggehuis”. Rechts daarvan, in het midden, is “Sameneen”. Je komt aan punteren van linksboven (Giethoorn) met je punter.


Grotere kaart weergeven