Groningen 1 tweede in NGC; Herman wint ratingprijs

Dit weekend werden de laatste partijen van het voorjaarsseizoen van de NGC gespeeld. Groningen 1 was kanshebber in de hoofdklasse, maar kon alleen kampioen worden door alle resterende wedstrijden met 3-0 te winnen. Op zaterdag werd gespeeld tegen Utrecht 1, een team dat ook nog kampioen kon worden, maar daarvoor een 3-0 overwinning op Groningen nodig had. Groningen won deze wedstrijd met 2-1, waarmee voor beide teams de kans op het kampioenschap verkeken was. Groningen 1 bleef de volgende dag wel consistent scoren en won alledrie zijn wedstrijden, waardoor ze nog een tweede plaats pakten.

In de eerste klasse lukt het helaas Groningen 2 niet om een promotie te verdienen. Drie van de vier wedstrijden werden verloren, waarmee Groningen 2 in de middenmoot eindigde. Herman won in deze klasse nog wel de ratingprijs voor beste prestatie, dankzij een 100% score op bord 1.

Groningen 3 was op papier degradatiekandidaat, maar steeg boven zichzelf uit. Zowel Jord als Reijer scoorden twee keer tegen sterkere tegenstanders, en met de twee overwinningen van Ivo erbij won het team ook twee keer een match, voor een keurige plek in de middenmoot van de derde klasse.