Jord beste kyu-speler in Amsterdam

In het hemelvaartweekend reisde weer eens een groep Groningers af naar een toernooi. Dit keer was dat het Amsterdam's toernooi, het grootste toernooi van Nederland. Het hoofdtoernooi beslaat zes ronden, twee per dag op donderdag (hemelvaart), zaterdag en zondag. Daarnaast wordt op vrijdag een rapid toernooi gehouden, en voor de vroegkomers op woensdagavond een vluggertoernooi.

In het vluggertoernooi was goed te merken dat de Groningers regelmatig oefenen op vluggerpartijen met handicap. Toernooileider Peter Dijkema deed zijn best om de Groningers niet tegen elkaar te loten, maar na drie ronde waren er nog maar drie spelers ongeslagen, en dat waren allemaal Groningers. Rene Aaij was dus genoodzaakt broedermoord te plegen en Reijer zijn eerste verlies te bezorgen. Dit zorgde ervoor dat de finale tussen twee Groningers ging, en hierin trok Herman aan het langste eind. Jord werd met 4 uit 5 nog derde, terwijl Reijer helaas in de laatste ronde nog struikelde tegen Gerard Nederveen en op 3 uit 5 bleef steken.

In het hooftoernooi was het vooral Jord die op dreef was. De langere bedenktijd ligt hem goed, en dus begon hij de eerste dag met twee winstpartijen tegen een 1e kyu en een 1e dan. Op beide andere dagen scoorde hij ook nog een punt, met op beide dagen winst tegen een 1e kyu en verlies tegen een 2e dan. Met die 4/6 score eindigde hij het hoogste van alle kyu-spelers en won daarmee een mooie elektronische go-klok. Bart haalde 3/6, maar door de stevige tegenstand won hij wel meer dan 100 ratingpunten. Reijer haalde 2/5, maar ook hij scoorde nog 30 rating positief, vooral door de overwinning tegen een sterke 5e kyu in de 3e rond. Rene met 2/6 en Klaas van der Laan met 1/4 waren niet op dreef, en Herman was scheidsrechter, dus speelde alleen de 5e ronde een partij tegen de aangewaaide Rudi Verhagen, een partij die hij verloor.

Op het rapidtoernooi vrijdag was Ivo ook nog even langsgekomen, en hier scoorden alle Groningers gemiddels. 2 of 3 overwinningen uit 5 ronden van 30 minuten p.p. met volle handicap.

Foto's: https://plus.google.com/+HermanHiddema/posts/3kWJMUfTusN