toernooi

warning: Creating default object from empty value in /var/www/goclubgroningen.nl/htdocs/sites/all/modules/i18n/i18ntaxonomy/i18ntaxonomy.pages.inc on line 34.

Gilles van Eeden wint Martinicup 2016

Gilles van Eeden heeft op overtuigende wijze de Martinicup gewonnen met 5 overwinningen in 5 ronden. Koen Pomstra werd tweede met 4 overwinningen, en Rene Aaij derde met 3 winstpartijen.

Herman Hiddema wint Oldenburger Guzumi

Op zondag 15 juni werd in Oldenburg de derde Oldenburger Guzumi gehouden. Dit toernooi, met een bedenktijd van 20 minuten sudden death, wordt gespeeld in de biergarten van cafe de Dreieck. Het vooruitzicht op prachtig weer had maar liefst 9 Groningers naar Oldenburg gelokt. Massaal stapten zij om 10:15 in de bus, en een uur en veertig minuten later weer uit de bus in het centrum van Oldenburg.

Jord en Rene plaatsen zich voor Indis

De finaleronde van het districts

In een bijzonder spannend districtstoernooi hebben Jord de Jong en Rene Goedhart zich weten te plaatsen voor het Indis. De top vier bleek bijzonder aan elkaar gewaagd. Na vier ronden hadden zij allen 3 punten. Dat betekende dat de onderlingen partijen tussen Rene en Sjoerd en tussen Jord en Erik in de laatste ronde beslissend waren voor de twee te winnen plaatsen. Vooral de partij tussen Jord en Erik, waar de uitslag van de partij op een laatste 1-punts ko aan kwam, was spectaculair. Lees verder voor meer en voor de volledige tabel...

Herman en Jesse winnen op Atlantis Cup

Op zondag 3 november werd in cafe Atlantis (Zuiderdiep 61) de Atlantis Cup gehouden. Er werd gespeeld in twee groepen, een beginnersgroep die 13x13 speelde, en een gevorderdengroep die 19x19 speelde met volledige handicap. Voor beide groepen was de bedenktijd 25 minuten per persoon

De beginnersgroep werd gewonnen door Jesse Ottjes, de gevorderdengroep door Herman Hiddema.

Emder Hausbootturnier 2013

Prijzen van het Emder Hausbootturnier 2013

Sinds 2011 wordt door zusterclub Emden het Emder Hausbootturnier georganiseerd, op een boot in de oude haven van Emden. De eerste versie werd gewonnen door onze eigen René Goedhart. In de tweede editie werd hij tweede achter Willem Koen Pomstra (5d). De derde editie kon hij helaas niet bijwonen omdat hij op huwelijksreis is.

Michiel Tel 4e op NK

Michiel Tel heeft op het NK een uitstekende prestatie neergezet door met 5 punten de vierde plaats te pakken. Het NK is nog niet beslist, aangezien Merlijn Kuin en Zeno van Ditzhuijzen beide 7 punten scoorden. Frank Janssen werd met 6 punten derde.

Ook Siu speelde een sterk NK, maar wist zich helaas niet te handhaven. Na vijf ronden stond hij met 3 punten op een 5e plaats in de tussenstand, maar in de laatste drie ronden lukte het hem, mede door een zware loting, helaas niet meer om het vierde puntje te pakken. Desondanks kan hij tevreden zijn over zijn NK, aangezien hij al zijn partijen tegen 3e en 4e dans won, en alleen tegen 5e en 6e dans verloor.

Michiel Tel wint Utrecht's Toernooi

Michiel Tel heeft in het weekend van 23/24 juni het Toernooi van Utrecht gewonnen in een sterk veld. Michiel begon goed door in de eerste ronde van Geert Groenen (6d) te winnen, zijn eerste overwinning op een 6e dan in een officieel toernooi. In de tweede ronde verloor hij van Zeno van Ditzhuijzen (5d), die sterk begon met drie overwinningen, maar in de laatste twee ronden nog verloor van Geert Groenen en Robert Rehm (5d). Michiel liet geen steekje meer vallen, en won achtereenvolgens tegen Jan Petzold (2d), Rudi Verhagen (5d) en Frederik Spanhoff (4d).

Martinicup 2012

#   Naam         Nat Club Rank  MMS R1   R2   R3   R4   R5   Pt SOS
1   Pomstra, Willem-Koen  NL Arnh 5 Dan  27 7+   5+   3+   4+   8+   5 125
2   Zhou, Xiaoyun     CN Gron 3 Dan  26 5-   14+   13+   6+   4+   4 121
3   Ditzhuijzen, Zeno van NL Utre 5 Dan  25 14+   6+   1-   7-   11+   3 124
   Rehm, Robert      NL Amst 5 Dan  25 13+   10+   11+   1-   2-   3 124
5   Tel, Michiel      NL Gron 4 Dan  25 2+   1-   8-   19+   15+   3 123

Groningse successen op Indis

De Groningse delegatie op het Indis, bestaande uit maar liefst zes spelers, heeft goede zaken gedaan. Drie spelers, Herman, Rene A, en Michiel, plaatsten zich voor het NK 2012, terwijl twee anderen, Siu en Rene G, zich handhaafden. Donald degradeerde terug naar het districts, maar wist de nul te ontlopen. Hij haalde twee punten, wat voor een 1e kyu toch ook een succes genoemd kan worden.

Koninginnedag toernooi

Net zoals vorig jaar zal ook dit jaar weer een spellenmarkt worden georganiseerd door cafe Atlantis http://www.cafeatlantis.nl/

Wij hakken hiermee in, door een go-vluggertjes toernooi te houden.

Iedereen is welkom!

Plaats: Harmonieplein bij café Atlantis.
Aanvang: 13:00 op 30 April, Koninginnedag.
Inleg 5 Euro.
Tijd: 10 minuten p.p.

Syndicate content