report

warning: Creating default object from empty value in /var/www/goclubgroningen.nl/htdocs/sites/all/modules/i18n/i18ntaxonomy/i18ntaxonomy.pages.inc on line 34.

Gilles van Eeden wint Martinicup 2016

Gilles van Eeden heeft op overtuigende wijze de Martinicup gewonnen met 5 overwinningen in 5 ronden. Koen Pomstra werd tweede met 4 overwinningen, en Rene Aaij derde met 3 winstpartijen.

Herman Hiddema wint Oldenburger Guzumi

Op zondag 15 juni werd in Oldenburg de derde Oldenburger Guzumi gehouden. Dit toernooi, met een bedenktijd van 20 minuten sudden death, wordt gespeeld in de biergarten van cafe de Dreieck. Het vooruitzicht op prachtig weer had maar liefst 9 Groningers naar Oldenburg gelokt. Massaal stapten zij om 10:15 in de bus, en een uur en veertig minuten later weer uit de bus in het centrum van Oldenburg.

Verslag Martinicup 2014

Afgelopen weekend werd in Groningen alweer de 40e editie van de Martinicup gehouden. Bovendien bestaat de Groningse club dit jaar 45 jaar, is het 5 jaar sinds het congres in Groningen gehouden werd, en speelden we voor de 5e keer in het PvdA pand in de binnenstad van Groningen. Al met al genoeg reden voor de club om er wat extra's omheen te doen. Zo waren er extra lustrumprijzen voor iedere vijfde deelnemer (dus 5, 10, 15, etc) en was er 500 euro extra uitgetrokken voor de prijzen aan de top van het veld.

Foto's: http://herminator.imgur.com/martinicup_2014

Herman en Jesse winnen op Atlantis Cup

Op zondag 3 november werd in cafe Atlantis (Zuiderdiep 61) de Atlantis Cup gehouden. Er werd gespeeld in twee groepen, een beginnersgroep die 13x13 speelde, en een gevorderdengroep die 19x19 speelde met volledige handicap. Voor beide groepen was de bedenktijd 25 minuten per persoon

De beginnersgroep werd gewonnen door Jesse Ottjes, de gevorderdengroep door Herman Hiddema.

Herman Hiddema wint Martinicup 2013

Winnaar feliciteert winnaar

De Martinicup 2013 is gewonnen door eigen clublid Herman Hiddema. Het deelnemersaantal van rond de 30 viel wat tegen, maar aan de top waren toch een aantal sterke spelers op komen dagen. Vooraf topfavoriet was Geert Groenen (6d), maar hij verloor in ronde 2 van Herman. Herman verloor wel in de laatste ronde nog van Bram Koster (4d), waardoor Geert weer langszij kon komen. Vanwege de gelijke stand werd het prijzengeld ook gelijk verdeeld, maar Herman had uiteindelijk een weerstandspunt meer, dus zijn naam zal op de beker bijgegraveerd worden.

Emder Hausbootturnier 2013

Prijzen van het Emder Hausbootturnier 2013

Sinds 2011 wordt door zusterclub Emden het Emder Hausbootturnier georganiseerd, op een boot in de oude haven van Emden. De eerste versie werd gewonnen door onze eigen René Goedhart. In de tweede editie werd hij tweede achter Willem Koen Pomstra (5d). De derde editie kon hij helaas niet bijwonen omdat hij op huwelijksreis is.

Michiel Tel 4e op NK

Michiel Tel heeft op het NK een uitstekende prestatie neergezet door met 5 punten de vierde plaats te pakken. Het NK is nog niet beslist, aangezien Merlijn Kuin en Zeno van Ditzhuijzen beide 7 punten scoorden. Frank Janssen werd met 6 punten derde.

Ook Siu speelde een sterk NK, maar wist zich helaas niet te handhaven. Na vijf ronden stond hij met 3 punten op een 5e plaats in de tussenstand, maar in de laatste drie ronden lukte het hem, mede door een zware loting, helaas niet meer om het vierde puntje te pakken. Desondanks kan hij tevreden zijn over zijn NK, aangezien hij al zijn partijen tegen 3e en 4e dans won, en alleen tegen 5e en 6e dans verloor.

Michiel Tel wint Utrecht's Toernooi

Michiel Tel heeft in het weekend van 23/24 juni het Toernooi van Utrecht gewonnen in een sterk veld. Michiel begon goed door in de eerste ronde van Geert Groenen (6d) te winnen, zijn eerste overwinning op een 6e dan in een officieel toernooi. In de tweede ronde verloor hij van Zeno van Ditzhuijzen (5d), die sterk begon met drie overwinningen, maar in de laatste twee ronden nog verloor van Geert Groenen en Robert Rehm (5d). Michiel liet geen steekje meer vallen, en won achtereenvolgens tegen Jan Petzold (2d), Rudi Verhagen (5d) en Frederik Spanhoff (4d).

Martinicup 2012 Verslag

De Martinicup 2012 was een bijzonder geslaagd toernooi. Precies 50 man speelde ten minste een rondje mee, en in totaal werden er 111 partijen gespeeld. Een mooie stijging ten opzichte van de 33 deelnemers en 70 partijen van vorig jaar.

Groningse successen op Indis

De Groningse delegatie op het Indis, bestaande uit maar liefst zes spelers, heeft goede zaken gedaan. Drie spelers, Herman, Rene A, en Michiel, plaatsten zich voor het NK 2012, terwijl twee anderen, Siu en Rene G, zich handhaafden. Donald degradeerde terug naar het districts, maar wist de nul te ontlopen. Hij haalde twee punten, wat voor een 1e kyu toch ook een succes genoemd kan worden.

Syndicate content