Eilandenweekend

Al sinds 1990 organiseert de Go Club Groningen een gezellig weekendje uit. Oorspronkelijk deden we dit min of meer spontaan door onze tentjes op te zetten op een camping op Schiermonnikoog of Ameland, vandaar de naam Eilandenweekend. Later werd dit met iets meer luxe gedaan door een groepsaccommodatie af te huren. Het Eilandenweekend noemen we ook wel Weilandenweekend als er geen eiland in de buurt is.

Siu en Heike tijdens het Weilandenweekend bij Appelscha. Juni 2012.
Punterend naar “Het Kraggehuis”. Juni 2009.
Naast het bier zijn te zien: v.l.n.r, Annemarie Wa., Rinus Sp., Hans de Jo., Jan Zw., ?, Willem Ma. en Dirk Wa.“Het Kraggehus”, juli 1992.

In de loop van de jaren nodigden wij ook de omringende clubs uit Leeuwarden en Zwolle uit. Het was een mooie manier om onze oud-leden en bekenden weer eens te zien.

Sinds 2009 nodigen wij actief andere go-clubleden uit voor ons Eilandenweekend. Alle go-spelers zijn hierbij van harte uitgenodigd om mee te doen aan het Eilandenweekend. Het Eilandenweekend staat tegenwoordig op de kalender van de gobond om overlap met toernooien te voorkomen.

Het Eilandenweekend is geen toernooi maar er kan natuurlijk volop go of een ander spel worden gespeeld. Verder ben je vrij om je eigen tijd in te delen met bijvoorbeeld iets actievere bezigheden als punteren, zeilen of te zwemmen in het meer. Een ongedwongen sfeer en gezelligheid staan voorop.

In 2019 is het traditionele Eilandenweekend weer echt een Eilandenweekend.

Eilandenweekend 2019:

In een notendop:

Waar
Het Kraggehuis (staat op een eilandje in het water ‘de Bovenwijde’)
Giethoorn

Op de locatie hebben we twee grote slaapzalen. Daarnaast hebben we op locatie een aantal punters beschikbaar waarmee we een rondje kunnen zeilen (lees: dobberen) of punteren.

Wanneer
Het Eilandenweekend vindt plaats van vrijdag 10 t/m zondag 12 mei 2019.

Kosten
De kosten voor het Eilandenweekend zullen €70 p.p. bedragen, of naar rato minder als je er niet de hele periode bent.

Opgeven
Via de de website van Go Club Groningen: Inschrijven Eilandenweekend.
Organisatoren: Pieter, Frenk, Reijer en Ryanke.
Contact: eilandenweekend@goclubgroningen.nl

Over hoe het met het vervoer naar het (w)eiland is geregeld, komen we later terug.