Eilandenweekend

Al sinds 1990 organiseert de Go Club Groningen een gezellig weekendje uit. Oorspronkelijk deden we dit min of meer spontaan door onze tentjes op te zetten op een camping op Schiermonnikoog of Ameland, vandaar de naam Eilandenweekend. Later werd dit met iets meer luxe gedaan door een groepsaccommodatie af te huren. Het Eilandenweekend noemen we ook wel Weilandenweekend als er geen eiland in de buurt is.

Siu en Heike tijdens het Weilandenweekend bij Appelscha. Juni 2012.
Punterend naar “Het Kraggehuis”. Juni 2009.
Naast het bier zijn te zien: v.l.n.r, Annemarie Wa., Rinus Sp., Hans de Jo., Jan Zw., ?, Willem Ma. en Dirk Wa.“Het Kraggehus”, juli 1992.

In de loop van de jaren nodigden wij ook de omringende clubs uit Leeuwarden en Zwolle uit. Het was een mooie manier om onze oud-leden en bekenden weer eens te zien.

Sinds 2009 nodigen wij actief andere go-clubleden uit voor ons (w)eilandenweekend. Alle go-spelers zijn hierbij van harte uitgenodigd om mee te doen aan het (w)eilandenweekend. Het eilandenweekend staat tegenwoordig op de kalender van de Nederlandse Go bond om overlap met toernooien te voorkomen.

Het (w)eilandenweekend is geen toernooi maar er kan natuurlijk volop go of een ander spel worden gespeeld. Verder ben je vrij om je eigen tijd in te delen met bijvoorbeeld iets actievere bezigheden als wandelen of fietsen. Een ongedwongen sfeer en gezelligheid staan voorop.

Eilandenweekend 2023:

In een notendop:

Waar
Het Hunehuis bij Havelte.

Wanneer
Het (w)eilandenweekend vindt plaats van vrijdag 9 t/m zondag 11 juni 2023.

Opgeven
Via de de website van Go Club Groningen: Inschrijven Eilandenweekend.
Organisator:  Pieter.
Contact: eilandenweekend@goclubgroningen.nl

In 2023 zullen we hoog en droog zitten op de Havelterberg. Zo’n 18 meter boven NAP

Verblijf
Het verblijf is een NIVOM natuurhuis. In dit verblijf hebben we een aantal twee en vier-persoonskamers afgehuurd tot een totaal van 26 personen.
Voor de spelletjes kunnen we terecht in de kleine zaal en de ruime lobby. Eventueel kunnen we terecht in mooie grote zaal en bij mooi weer gaan we natuurlijk buiten zitten en een schaakbord meenemen is niet nodig die is in het groot aanwezig. De link voor ons verblijf: https://hunehuis.nl/

Link: Locatie “het Hunehuis” in Google maps
“Het Hunehuis” bevindt zich op de Halverterberg niet ver van Steenwijk en Giethoorn.
Notabene: de 18 meter hoge heuvel Halverterberg moet je niet verwarren met het dorp Havelterberg op 5 kilometer afstand. Link: wiki/Havelterberg

Omgeving
De omgeving is een bosrijke omgeving afgewisseld met heidevelden hunebedden en zand.
De link voor de omgeving: Holtingerveld

Prijs, eten en aanmeldingen.

De prijs zal €95,- bedragen voor het volledige weekend. De prijs is inclusief warm eten op vrijdagavond en zaterdagavond, brood, melk, thee, koffie en versnaperingen. Bier wijn en fris zal apart worden afgerekend, hiervoor leggen we een turflijst aan. Gedeeltelijke deelname is ook mogelijk. de prijs hiervan zal nog worden bepaald.